Ποιοι είμαστε…

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αργολίδας ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2021 και λειτουργεί ήδη με τους πρώτους μαθητές του από το Σεπτέμβριο 2021.

Έχει ως σκοπό την αξιοποίηση των ταλέντων και την ολιστική (ολόπλευρη) ανάπτυξη των παιδιών όλης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Στο πλαίσιο βέβαια του αναλυτικού προγράμματος που διέπει όλα τα καλλιτεχνικά σχολεία (9 συνολικά τον αριθμό σε όλη την Ελλάδα) Στόχος του η καλλιέργεια της ανιδιοτελούς αγάπης όλων των μαθητών για την Τέχνη.
«Ελευθερία, Έμπνευση, Δημιουργία!» είναι το εκπαιδευτικό μας στίγμα.
Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο με σεβασμό στη προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας.

Προβλεπόμενες κατευθύνσεις :
α) Θέατρο – Κινηματογράφος,

β) Χορός (κλασικός-σύγχρονος-παραδοσιακός) και
γ) Εικαστικά (Ζωγραφική – Γλυπτική).

Μετά το γυμνάσιο, η φοίτηση των μαθητών/τριων συνεχίζεται στο καλλιτεχνικό λύκειο (ισότιμο του γενικού λυκείου), με τη δυνατότητα των μαθητών/τριων να ασχοληθούν μετέπειτα και να δώσουν εξετάσεις σε οποιαδήποτε σχολή Ανώτατης εκπαίδευσης η να εισαχθούν σε σχολές Καλών Τεχνών.

Στις δύο βαθμίδες (γυμνάσιο-λύκειο) οι μαθητές -μαθήτριες διδάσκονται επαρκώς και ισότιμα τα κοινά μαθήματα των άλλων σχολείων γενικής παιδείας, με εβδομαδιαία προσαύξηση ωρών για τα καλλιτεχνικά μαθήματα ειδικότητας.

Οι μαθητές εισάγονται στην Α’ Γυμνασίου ύστερα από εξετάσεις στην ζωγραφική, τον χορό και την απαγγελία . Οι αιτήσεις γίνονται κατά τον μήνα Μάιο και οι εξετάσεις διεξάγονται αρχές με μέσα του Ιουνίου.
Επίσης μαθητές μπορούν να εισαχθούν στις υπόλοιπες τάξεις, μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων (στα τμήματα/ειδικότητες που λειτουργούν και εφόσον υπάρχουν ακάλυπτες θέσεις για την εκάστοτε ειδικότητα).
Μεταφέρονται καθημερινά δωρεάν (με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου) στο σχολείο με λεωφορεία (ή ταξί ως την στάση του λεωφορείου, εφόσον δεν καλύπτονται από τα δρομολόγια των λεωφορείων).

Τα μαθήματα διαρκούν από τις 08:00 π.μ έως τις 14:20 .
Οι μαθητές/τριες σιτίζονται δωρεάν με ευθύνη του Δήμου Άργους Μυκηνών.
Επίσης όλη η γραφική ύλη (ή ό,τι άλλο χρειάζονται) παρέχεται δωρεάν μέσω της παραπάνω διαδικασίας.

Στεγάζεται στο πρώην δημοτικό/νηπιαγωγείο Προσύμνης (κληροδότημα του αείμνηστου Ιωάννη Καραμάνου).
Αρκετές είναι ακόμη και σήμερα οι χορηγίες Ελλήνων του αποδήμου Ελληνισμού με καταγωγή από την περιοχή μας.
Οι επιδόσεις και η καλή συμπεριφορά των μαθητών μας επιβραβεύονται με οικονομικά βραβεία από Έλληνες του απόδημου Ελληνισμού.

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για την λειτουργία των Καλλιτεχνικών Σχολείων μπορείτε να βρείτε στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που διέπει τη λειτουργία τους ΕΔΩ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε το τηλέφωνο του σχολείου (2751089283) ή το τηλέφωνο του διευθυντή (6945522633).
Ύστερα από προσυνεννόηση – τηρώντας τα ισχύοντα εκάστοτε πρωτόκολλα της πανδημίας – το σχολείο μας δέχεται επισκέψεις από ενδιαφερόμενους γονείς /κηδεμόνες με ή χωρίς τα παιδιά τους χωρίς στους χώρους λειτουργίας του.
Αυτονόητο βέβαια είναι ότι, με μεγάλη μας χαρά θα υποδεχθούμε, οργανωμένες επισκέψεις της τελευταίας τάξης των δημοτικών σχολείων του νομού μας εφόσον επιθυμούν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τους χώρους εργασίας μας.

Σχολιάστε

error

Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας; Διαδώστε την! :)