“Όταν οι λύκοι παίζουν βιολί”

Το σχολείο μας, το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας με έδρα την Προσύμνη το οποίο λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος, έχει την τιμή να δεχθεί στο χώρο του την Ομότιμη καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών κυρία Άλκηστις Κοντογιάννη και να υλοποιήσει- σε συνεργασία με ομάδα μαθητών του όμορου και αδελφού Μουσικού Σχολείου Αργολίδας – θεατροπαιδαγωγικό Εργαστήρι με τίτλο “Όταν οι Λύκοι παίζουν βιολί”.

Ειδικότερα:
Η Άλκηστις (Κοντογιάννη), γνωστή για την δοτική διάθεση και την προσφορά της, θέλοντας να προσφέρει με την παρουσία της στην “άνθηση” του Σχολείου μας, δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση μας και την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, θα επισκεφτεί το σχολείο μας όπου θα πραγματοποιήσει ένα βιωματικό Θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι με τίτλο: “Όταν οι λύκοι παίζουν βιολί”. Το εργαστήριο θα το παρακολουθήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες και των δύο τμημάτων του Σχολείου μας, (Εικαστικό και Θεατρικό), καθώς επίσης και μια ομάδα μαθητών οι οποίοι προέρχονται από το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας με έδρα επίσης την Προσύμνη.

Το πρόγραμμα, σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από την κυρία Κοντογιάννη, θα ξεκινήσει με ασκήσεις γνωριμίας και εξοικείωσης με σκοπό το ξεκλείδωμα των συναισθημάτων των μαθητών μας ωστε να μιλήσουν ελεύθερα, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να δώσουν τις δικές τους ιδέες και νοήματα με απώτερο στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και μύησή τους στις Τέχνες.

Το Πρόγραμμα αυτό θα είναι το πρώτο το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των δύο Σχολείων Τέχνης της Προσύμνης: Καλλιτεχνικού και Μουσικού και ευελπιστούμε να αποτελέσει την απαρχή μιας δημιουργικής και ευφάνταστης “σύμπραξης” υπό την καθοδήγηση της Άλκηστις Κοντογιάννη. Η προσφορά της κυρίας Κοντογιάννη στον χώρο των Τεχνών , της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης είναι αρκετά σημαντική και μακρόχρονη. Αγαπημένη καθηγήτρια από τους εκατοντάδες φοιτητές της, τόσο του Προπτυχιακού όσο και του Μεταπτυχιακού τμήματος Θεατρικών Σπουδών. Τόσο με την δημιουργική της σκέψη όσο και ως συγγραφέας δεκάδων βιβλίων και πάνω απ’ όλα ως Άνθρωπος έχει ανοίξει δρόμους στη δημιουργική σκέψη και στη πρωτοποριακή Εκπαίδευση.

Το Σχολείο φιλοδοξεί να καταστεί Σχολείο Ανοιχτό προς την Κοινωνία. Ένα Σχολείο συνεργατικό που θα συνεχίσει να φέρνει τους μαθητές του σε επαφή τόσο με τους φορείς Πολιτισμού όσο και με ανθρώπους που προάγουν τις Επιστήμες, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Το καινούργιο ήρθε και ολοκληρώνεται σιγά-σιγά στην Περιφερειακή μας Ενότητα με έδρα την Προσύμνη. Ευχαριστούμε θερμά, με την ευκαιρία όλους αυτούς που ο καθένας με τον τρόπο του προσφέρει και υποστηρίζει την προσπάθειά μας για την στέρεα θεμελίωση αυτού του ιδιαίτερου Σχολείου στον Τόπο μας.

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά την κυρία Κοντογιάννη για την αμέριστη υποστήριξη και δια της παρουσίας της στις προσπάθειες μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά το Μουσικό Σχολείο για το πρόγραμμα το οποίο ετοιμάζουν με μελωδικές κιθάρες για την μουσική επένδυση του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματός μας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι όπως έχουμε υποχρέωση για την ασφάλεια όλων μας, τηρούμε με απόλυτο σεβασμό τα μέτρα κατά του covid.

Τηλέφωνο επικοινωνίας Καλλιτεχνικού Σχολείου: 27510 – 89283.

Σχολιάστε

error

Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας; Διαδώστε την! :)