Εισαγωγικές εξετάσεις.

Πρόγραμμα εισαγωγικών εξετάσεων.

Κατεύθυνση Θεάτρου και Κινηματογράφου:

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:30-1μμ

Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών:

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:30-1μμ

Τρόπος εξετάσεων.

Στην Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ

Προετοιμασία ομάδας (Ζέσταμα), Αυτοσχεδιασμός: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε προετοιμασία μαθήματος θεατρικής έκφρασης. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι μαθητές οργανωμένοι σε μικρές ομάδες  αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).

2ο ΘΕΜΑ

Απόδοση Κειμένου: Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι μαθητές  παίρνουν από την επιτροπή ένα μικρό λογοτεχνικό  κείμενο (ποίημα/ πεζό 50-80 λέξεων) το οποίο μελετούν ατομικά. Αφού ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο (ζέσταμα-αυτοσχεδιασμός) καλούνται να αποδώσουν το κείμενο διαβάζοντάς το δυνατά ενώπιον της επιτροπής. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).

3ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1 ώρα)

Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων (έως 15) 3-5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν ένα σενάριο (ιστορία), το οποίο καλούνται στη συνέχεια να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες σε χαρτί Α4

(Καλό θα είναι (αλλά όχι απαραίτητο) οι μαθητές να προσέρχονται με άνετα ρούχα ή φόρμα ώστε να διευκολύνονται στις κινήσεις τους).

Στην Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 3 ώρες)

Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30Χ50 εκ. Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι: υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα), χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 80%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1 ώρα)
Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται στη συνέχεια να περιγράψουν σε ένα κείμενο (έως 200 λέξεων περίπου) το έργο τους ή και τις σκέψεις τους πάνω σ’ αυτό . (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).


Σχολιάστε

error

Σας αρέσει η ιστοσελίδα μας; Διαδώστε την! :)